Eenzaamheid, een vervolg.

Enige tijd geleden schreef ik een artikeltje over eenzaamheid met daarin mijn persoonlijke ervaring als alleenstaande moeder en hoe ik er invulling aan heb gegeven om contacten te leggen.

Ongeveer een half jaar later werd ik benaderd door Dianne Mariën van Buurtgezinnen in de Kempengemeenten. Samen met haar collega Sara van Trigt zoekt ze voor gezinnen die steun kunnen gebruiken een stabiel gezin in de buurt. Op die manier krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast. 

Dianne herkende mijn persoonlijke ervaring ook bij een aantal (alleenstaande) moeders die betrokken zijn bij Buurtgezinnen. Contact met mensen om je heen is erg belangrijk, maar niet voor iedereen vanzelfsprekend. Veel ouders hebben weinig mensen om zich heen en kunnen zich daardoor soms wat alleen voelen. Zij hebben de behoefte om andere mensen te leren kennen. Voor zichzelf en hun kind(-eren).

Vanuit die behoefte zijn Dianne en Sara gaan verkennen of ze in de buurt iets konden gaan organiseren voor (alleenstaande) ouders en hun kinderen. De bekendheid vanuit Buurtgezinnen zou een mooie opstap kunnen zijn om (alleenstaande) ouders die graag hun netwerk willen vergroten bij elkaar te brengen. Ze vroeg me om daarin een keer van gedachten te wisselen en zo geschiedde.

Inmiddels zijn het niet alleen plannen meer, maar heeft de eerste bijeenkomt voor ouders plaatsgevonden. Op vrijdag 13 september was het dan zo ver en was de feestelijke start van “BUURT en spelen” met schminken, gezellige kindermuziek en een leuke knutselactiviteit. Ik was bij de opening aanwezig. Het zonnetje deed ook mee en het was stralend weer. We konden dus lekker naar buiten. Er was een ruime opkomst en iedereen had het naar zijn zin.

De bedoeling is dat er elke 2e vrijdag van de maand een “BUURT en spelen” wordt georganiseerd in het dorpspark De Groene Long in Bladel. Iedereen is welkom. Ook als je geen buurtgezinnenfamilie bent. Wie weet wat voor een mooie vriendschappen en contacten er uit ontstaan.

Voel je welkom op de volgende “BUURT & spelen” op vrijdag 11 oktober.

Over BUURT & spelen
– Elke 2e vrijdag van de maand
– Dorpspark De Groene Long, Postelweg 47 Bladel
– Van 9.00 – 10.30 uur
– Voor ouders/verzorgers/opa’s en oma’s
– Gratis

Meer informatie: www.buurtgezinnen.nl

Nicole Bohncke

Raadslid Bladel Transparant.

06-29188004

NIEUWS

Eenzaamheid, een vervolg.

oktober 18, 2024

Raadsupdate Woningbouwproject De Groene Akkers: 135 nieuwe woningen

augustus 30, 2024

Nieuwe Ambulancepost in Hapert

juli 18, 2024

Energie delen via ‘energiehub’ op het KBP om stroomtekort tegen te gaan

mei 30, 2024