Casteren: Verbinding die écht verenigt.

Casteren, een charmant en gastvrij dorp, staat bekend om zijn sterke verbondenheid en saamhorigheid. In Casteren heerst een warme en hartelijke sfeer, waarin mensen elkaar kennen en ondersteunen. Verenigingen en sociale initiatieven spelen een belangrijke rol in het verenigen van de inwoners. Het prachtige landschap rondom Casteren biedt volop mogelijkheden voor natuurliefhebbers en wandelaars om te genieten van de rust en ruimte. Casteren: waar verbinding écht verenigt.

Enkele belangrijke speerpunten voor Casteren zijn:

Casteren heeft behoefte aan een moderne en multifunctionele outdoorvoorziening die ruimte biedt voor sport en ontspanning. We willen een accommodatie realiseren die voldoet aan de eisen van de voetbalvereniging RKVV Casteren, het Gilde St. Willibrordus en Handboogvereniging De Eendracht. Door samen te werken met deze verenigingen, streven we naar een plek waar sporters en verenigingen zich thuis voelen en waar nieuwe mogelijkheden ontstaan voor gezamenlijke activiteiten.

Woningbouw is een essentieel onderdeel van de toekomstige groei en leefbaarheid van Casteren. We zetten ons in voor een versnelde realisatie van het woningbouwproject d’n Tip, waarbij we streven naar een gevarieerd woningaanbod dat aansluit op de behoeften van onze inwoners. Dit project draagt bij aan de toekomstbestendigheid van Casteren en biedt nieuwe mogelijkheden voor wonen en leven in ons dorp.

Een ander belangrijk initiatief is het onderzoeken van mogelijkheden voor woningbouw op het oude schoolterrein. We willen de kansen benutten om hier een aantrekkelijke woonlocatie te creëren die past bij de identiteit van Casteren en die een bijdrage levert aan een levendige dorpskern.

De verkeersveiligheid staat hoog op onze agenda. We willen onveilige situaties aanpakken door middel van bijvoorbeeld snelheidsmeters, die de bewustwording bij verkeersdeelnemers verhogen en de veiligheid op de wegen in en rondom Casteren verbeteren. Samen met inwoners en verkeersdeskundigen willen we werken aan oplossingen die de veiligheid bevorderen en de leefbaarheid van ons dorp versterken.

Denk mee, doe mee,
Word lid!

Bij Bladel Transparant staan we voor een toekomstgericht Casteren waar onze inwoners zich thuis voelen en waar ruimte is voor ontwikkeling en groei. We nodigen alle inwoners van Casteren uit om met ons mee te denken en hun ideeën en suggesties te delen. Samen bouwen we aan een bloeiende en leefbare toekomst voor Casteren.