Bladel: Waar dynamiek écht tot leven komt.

Bladel, het bruisende hart van onze gemeente, staat bekend om zijn levendige sfeer en dynamische karakter. Met een rijke geschiedenis en een bloeiende lokale economie is Bladel een plek waar mensen samenkomen en waar altijd iets te beleven valt. In Bladel vinden we een breed scala aan verenigingen en culturele initiatieven die bijdragen aan de levendigheid van het dorp. Van sportclubs die sportiviteit en gezelligheid combineren, tot culturele verenigingen die kunst en creativiteit stimuleren, Bladel is een plek waar mensen van alle leeftijden en achtergronden zich thuis voelen. De prachtige natuurrijke omgeving rondom Bladel biedt volop mogelijkheden voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Bladel: waar dynamiek écht tot leven komt.

Enkele belangrijke speerpunten voor Bladel zijn:

We willen een snelle herontwikkeling van het gebied Posthof realiseren. Door dit gebied een passende herbestemming te geven, kunnen we ruimte creëren voor nieuwe voorzieningen en een aantrekkelijke leefomgeving voor onze inwoners.

De Koolbogt is een wijk voor ouderen, en we willen dat de openbare ruimte in deze wijk volledig wordt afgestemd op de behoeften van de doelgroep. We streven naar een omgeving waarin mensen met een rollator, scootmobiel of rolstoel zich veilig en zonder belemmeringen kunnen bewegen.

n samenspraak met de buurt, school, clicksport en de basketbalvereniging BC Bladel willen we een multifunctioneel sportcourt aanleggen op de rolschaatsbaan (Hofplein Bladel). Hierdoor kunnen schoolgaande jeugd en buurtbewoners op een veilige en werkbare manier genieten van sport en beweging.

De verkeerssituatie bij de kruising Albert Heijn/Burg. van Houdtplein/Sniederslaan kan verbeterd worden om de verkeersveiligheid te vergroten. We willen de kruising aanpassen zodat deze overzichtelijker en veiliger wordt voor alle weggebruikers.

We zien mogelijkheden voor een snelle herontwikkeling van de vrijkomende locaties van Den Herd en de oude praktijkschool. We willen deze locaties benutten voor nieuwe voorzieningen en woningen, die aansluiten bij de behoeften van onze gemeenschap.

De Sniederslaan is een belangrijke winkelstraat in Bladel. We willen deze straat herinrichten om het winkelgebied aantrekkelijker te maken en de winkeliers te ondersteunen in hun ondernemerschap.

Bij Bladel Transparant staan we voor een bruisend Bladel waarin de dynamiek écht tot leven komt. We nodigen alle inwoners van Bladel uit om met ons mee te denken en hun ideeën en suggesties te delen. Samen bouwen we aan een gemeente waarin iedereen zich thuis voelt en waar onze gemeenschap trots op kan zijn.

Denk mee, doe mee,
Word lid!

Bij Bladel Transparant staan we voor een bruisend en vooruitstrevend Bladel, waarin we samen bouwen aan een veilige en welvarende toekomst. We nodigen alle inwoners van Bladel uit om met ons mee te denken en hun ideeën en suggesties te delen. Samen werken we aan een dorp waar iedereen zich thuis voelt en waar onze gemeenschap trots op kan zijn.