Federatie kempengemeenten

 

 

Federatie kempengemeenten.

Even een beetje nuancering, dit is de reactie van het college van Bladel; Bladel Transparant staat hier 100% achter!
Uw gemeenteraad heeft kennis kunnen nemen van het artikel in het Eindhovens Dagblad van 7 september 2017 met de titel ‘Bladelse proefballon rond federatie doorgeprikt’. De stelling die in het artikel gedaan wordt, dat een federatie van Kempengemeenten volgens de Wet gemeenschappelijke regelingen niet zou kunnen, behoeft nuancering.

Veerkrachtig Bestuur is bedoeld voor bestuurlijke vernieuwing; dat brengt logischerwijze veranderingen met zich mee. Aanpassingen in de Wet gemeenschappelijke regelingen worden vaker gedaan en zullen ook in dit geval mogelijk zijn. Recentelijk heeft ook de burgemeester van Dordrecht om aanpassing van deze wet gevraagd om het Drechtstedenmodel nog beter te ondersteunen. De Wet gemeenschappelijke regelingen is ondersteunend aan de behoefte om samenwerking goed te regelen en niet bedoeld om beperkingen op te werpen. In het onderzoek dat we willen laten doen naar de mogelijkheden voor een federatie wordt vanzelfsprekend meegenomen welke aanpassingen in de wet nodig zijn.

BLADEL – Een federatie als bestuursvorm voor de Kempen zou het onderzoeken waard zijn, dacht het college van Bladel. Het wordt snel uit de droom geholpen.
ed.nl

NIEUWS

Innovatieve Energiehub op Kempisch Bedrijvenpark: Een nieuwe aanpak voor duurzame energie

mei 8, 2024

Bladel fiets Challenge: fietsen voor Voedselbank Bladel, Vrienden van Kameraet en EigenWeijzer

mei 2, 2024

Toekomstplannen voor centrumlocaties Bladel: van gezondheidscentrum tot woonruimte

april 24, 2024

Samenwerking sleutel tot duurzaam succes op het Kempisch Bedrijven Park

april 17, 2024