ondersteuning voor wagenbouwers in de gemeente.

Ondersteuning voor wagenbouwers in de gemeente Bladel

Subsidie omhoog, stortcoupon en ontwikkeling/stimulering bouwlocaties.

Afgelopen Vrijdag heeft een afvaardiging van Bladel Transparant (BT) ) een bezoek gebracht aan enkele wagenbouwers in de gemeente Bladel. Onder andere: JCV De Koekwauze, CV Ge Wit Mèr Nooit, CV de De Begaoiersen J.V. De Barbiertjes.

Alle groepen zijn weer bezig om een bouwkundig kunststukje te leveren die komende week door de straten van de gemeente Bladel zullen rijden.

Wat bij de komende carnavalsoptochten een metershoog pronkstuk moet zijn, staat met nog een week te gaan al stevig in het met telefoonboekpapier beplakt betonijzer en sommige groepen zijn al druk aan het verven. Enkele ervaren wagenbouwers zijn zelf nog aan het lassen. Die houden de spanning er goed in.

Concrete ondersteuning voor wagenbouwers.Wagenbouwers gemeente Bladel

 

Naast dat we zeer geïnteresseerd waren in de totstandkoming van de mooie creaties zijn we ook met een doel naar de wagenbouwers geweest. Wat kan de gemeente nog extra doen om de groepen te ontzien van bepaalde (financiële) aangelegenheden? Na het bezoek vrijdag avond hebben we zaterdagochtend besproken wat we nu voor de groepen in de gemeente Bladel kunnen betekenen.

En we gaan ons hard maken voor het volgende:

1. Wagenbouwers in de gemeente Bladel krijgen nu elk jaar een subsidie van maximaal 500 euro als de jongeren tussen de 12 en 18 jaar zijn. Bladel Transparant wil deze criteria loslaten en de mogelijkheid gaan bekijken of we per gelopen optocht in de gemeente Bladel een subsidie bedrag beschikbaar stellen die minimaal hoger ligt als het bedrag wat nu beschikbaar wordt gesteld. Oftewel: Subsidie verdubbelen, leeftijdgrens loslaten en mogelijkheden bekijken voor subsidie categorie voor loopgroepen.

2. Zoals iedereen waarschijnlijk wel weet en ziet worden de wagen met allerlei materialen gemaakt. Tijdens het bouwproces maar ook tijdens de sloop na de carnaval of in sommige gevallen na de lichtstoet komt er veel afval van de wagen. Bladel Transparant wil aan alle groepen een Afval Coupon beschikbaar stellen om één keer een aanhanger afval in te leveren bij de stort in de gemeente Bladel. Oftewel: een Afval coupon voor elke optocht waaraan mee gedaan wordt in de gemeente Bladel.

3. Wat zijn wagenbouwers zonder bouwlocaties? Niks. Tijdens ons bezoek zijn er verschillende punten naar voren gekomen over het creëren en stimuleren van bouwlocaties voor de bouwers in onze gemeente. Vaak gebeurt dit nu bij een agrarische ondernemer die tijdelijk zijn schuur beschikbaar stelt om een club in te huisvesten. Hier kunnen we alleen maar waardering voor hebben. Toch zouden we als Bladel Transparant hier meer voor willen betekenen. We gaan analyseren op welke wijze we huidige bouwlocaties tegemoet kunnen komen en bekijken hoe we vanuitwagenbouwers gemeente Bladel de gemeente nieuwe bouwlocaties kunnen ontwikkelen.

Voorbeeld zou kunnen zijn dat we het makkelijker maken om een tijdelijke vergunning te geven voor het bouwen van een nishut. Oftewel: creëren en stimuleren van bouwlocaties.

 

Genoeg te doen. We gaan aan de slag!

Kortom genoeg punten die voor Bladel Transparant belangrijk zijn om het komend jaar rond te krijgen. Punt 2 proberen we nog voor dit jaar te regelen.

We wensen alle Wagen en Bouwgroepen nog veel succes de komende week, zodat de wagens mooi in kleur in de optocht verschijnen.

Alaaaaaf!

Bladel Transparant

 

NIEUWS

Innovatieve Energiehub op Kempisch Bedrijvenpark: Een nieuwe aanpak voor duurzame energie

mei 8, 2024

Bladel fiets Challenge: fietsen voor Voedselbank Bladel, Vrienden van Kameraet en EigenWeijzer

mei 2, 2024

Toekomstplannen voor centrumlocaties Bladel: van gezondheidscentrum tot woonruimte

april 24, 2024

Samenwerking sleutel tot duurzaam succes op het Kempisch Bedrijven Park

april 17, 2024