Politieke kerstgedachte 2017

Politieke kerstgedachte 2017

Ik kijk liever vooruit dan achterom omdat de toekomst nog niet vast staat en het verleden wel. De toekomst kunnen we veranderen en het verleden niet. 

Veel moois en goeds uit het verleden zit in onze hoofden opgeslagen, maar helaas ook verdriet en pijn. Het overlijden van de dappere Tijn, van burgemeester en goede vriend Boy Swachten en van vele anderen, heeft me diep geraakt afgelopen jaar. Iedereen heeft helaas dierbaren verloren en dat laat een grote leegte achter. In onze herinneringen leven ze voort en zullen we ze nooit vergeten.

Relativeren

Wanneer ik dit zo opschrijf, besef ik me weer eens hoe betrekkelijk alles is. Waar maken we ons druk om? Waarom kunnen we niet genieten van al het moois dat er is? Waarom discussiëren we over zaken die er eigenlijk helemaal niet toe doen?

In mijn eigen omgeving probeer ik dit principe elke dag te hanteren, zowel prive als op het werk. Leer van het verleden, maar hou er niet stug aan vast. Veranderingen zijn nu eenmaal nodig om verder te komen. 100 jaar geleden liep er nog een man met een rode lantaarn voor de trein uit; deden we dat nu nog dan duurde de reis van Eindhoven naar Rotterdam een volle dag….

In de politiek houdt men zich ook graag vast aan zaken uit het verleden. Terugkomen op een besluit wordt vaak gezien als een teken van zwakte, maar ik vind het juist getuigen van lef. Lef om te luisteren naar andersdenkenden en lef om daar iets mee te willen doen. Coalitie versus oppositie is zo’n tijdverspilling. Goede ideeën moeten we uitvoeren in de gemeenteraad, ongeacht van wie ze afkomen. Ik pleit hier al jaren voor en heb het in mijn wethoudersperiode ook daadwerkelijk toegepast.

Vooruitblik naar gemeenteraadsverkiezingen 2018

In maart 2018 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Kijk vooruit zou ik iedereen willen adviseren, blijf niet hangen in het verleden. Stem op een programma, maar ook op iemand die je vertrouwt en die je kunt aanspreken. Op straat, telefonisch of per mail. Op iemand die je antwoord geeft en verder probeert te helpen. Maak een bewuste keuze en ga in ieder geval stemmen. Niet stemmen is zonde van je stem.

Ik wil (met voldoende stemmen uiteraard) nog 4 jaar doorgaan als raadslid en proberen mijn idealen te realiseren: Politici zijn er voor de inwoners en niet andersom!

Voor nu wens ik iedereen hele mooie kerstdagen en alle goeds voor 2018. 

Dick Zumker

Raadslid Bladel Transparant

NIEUWS

Innovatieve Energiehub op Kempisch Bedrijvenpark: Een nieuwe aanpak voor duurzame energie

mei 8, 2024

Bladel fiets Challenge: fietsen voor Voedselbank Bladel, Vrienden van Kameraet en EigenWeijzer

mei 2, 2024

Toekomstplannen voor centrumlocaties Bladel: van gezondheidscentrum tot woonruimte

april 24, 2024

Samenwerking sleutel tot duurzaam succes op het Kempisch Bedrijven Park

april 17, 2024