Politieke kerstgedachte 2018

Dick Zumker
Dick Zumker

Politieke kerstgedachte 2018

De laatste jaren heb ik mijn politieke kerstgedachte of nieuwjaarswens met jullie gedeeld en ook dit jaar ga ik verder met deze traditie.

In 2017 riep ik alle inwoners van Bladel op vooral vooruit te kijken en niet te blijven hangen in het verleden. Voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 adviseerde ik jullie te stemmen op een programma, maar ook op iemand die je vertrouwt en die je kunt aanspreken. Jullie hebben dit massaal gedaan en daarmee Bladel Transparant 5 zetels bezorgd in de gemeenteraad. Dank voor het vertrouwen, we zullen dit niet beschamen.

Inmiddels is er in Bladel een sterke en hechte coalitie, met veel nieuwe en jonge gezichten. Dit geeft vertrouwen naar de toekomst voor de hele gemeente Bladel.

Ik merk dat de politieke rust in Bladel is teruggekeerd en dat er bereidheid is om samen mooie dingen voor Bladel te doen. Ik heb dit ook zo verwoord in de algemene beschouwingen.
Laten we het nu eens echt anders gaan aanpakken.

Laten we het opgestelde Raadsprogramma gaan uitvoeren met elkaar en dan 3 maanden voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen pas weer campagne gaan voeren voor de nieuwe gemeenteraadsverkiezingen.
Op die manier krijgen we zaken voor elkaar en verdienen we het vertrouwen van de inwoners in de politiek weer terug.

De nieuwe burgemeester Remco Bosma die 16 januari 2019 geïnstalleerd zal worden, zal hier ongetwijfeld een rol inspelen. Laten we hopen dat hij in de voetsporen van Boy Swachten treedt en er ook voor alle inwoners zal zijn. Ik heb ook daar het volste vertrouwen in.

Vertrouwen is een woord dat ik veel gebruik; prive, in het werk en binnen de politiek. Draait het daar niet allemaal om? Vaak zegt men dat alles om communicatie draait, maar ik durf te stellen dat het om vertrouwen gaat. Richard Branson, de eigenaar van Virgin heb ik bijna 25 jaar geleden ooit gesproken en maakt nog steeds veel indruk op me. Hij wenst al zijn medewerkers elk jaar toe om minimaal 10 keer hard op de neus te gaan omdat zijn bedrijf daar sterker van wordt. Hij heeft daar vertrouwen in en zie waar het hem heeft gebracht. Een topbedrijf!
Sommige mensen zullen dit naïef noemen, maar als het hem gelukt is, waarom zou het ons dan niet lukken?

Ik heb vertrouwen in de toekomst, omdat ik weet dat we allemaal het beste willen voor onszelf en voor onze (klein) kinderen. Wanneer we dat uitbreiden naar onze buren en vrienden, gaat de wereld er vanzelf beter uitzien.

Namens Bladel Transparant wens ik iedereen heel gezellige feestdagen en alle goeds voor 2019.

Dick Zumker

Raadslid Bladel Transparant.

 

NIEUWS

Politiek saai? Niet na het volgen van de gratis cursus Politiek Actief!

april 10, 2024

Winnen wordt bepaald door de juiste verhouding van scoren en kansen missen.

april 2, 2024

Gemeenteraad Bladel akkoord met nieuwe inrichting Sportpark De Smagtenbocht in Bladel

maart 22, 2024

Jaarlijkse update Woningbouwprogramma gemeente Bladel 2024-2033

maart 15, 2024