Vervolg woningbouw gemeente Bladel

Vervolg Woningbouw gemeente Bladel

 

Omdat Bladel Transparant zich zorgen maakt over de toenemende vraag naar woningen, heeft onze fractie schriftelijke vragen aan het College over de woningbouw in onze gemeente gesteld . Inmiddels heeft het College de vragen beantwoord.

Het College geeft aan zich er van bewust te zijn dat er extra vraag naar woningen is voor starters en senioren. Daarom verkent het College momenteel de mogelijkheden om de bouwproductie te versnellen. Daarnaast ontwikkelt het College momenteel een aantal strategie├źn om de woningbouw te faciliteren, te versnellen en te stimuleren.

Waardering voor inzet College.

Als BT zijn we blij met het feit dat het College zich extra inzet om dit probleem te verkleinen en zo veel mogelijk op te lossen. BT is zich er van bewust dat woningbouw een complex vraagstuk is. Starters kunnen steeds moeilijker op de woningmarkt terecht en senioren kunnen nauwelijks doorstromen.

De afgelopen jaren hebben veel projecten een enorme vertraging opgelopen. Ook voor de komende tijd staan er nog verschillende woningbouwprojecten op stapel.

Er zal de komende periode in alle kernen een krachtige impuls gegeven moeten worden aan zowel nieuwe als bestaande plannen.

Woningbouw voor alle inwoners blijft belangrijk.

Als BT zullen we ons de komende periode hard maken voor extra inzet rondom woningbouw en binnen onze mogelijkheden kijken hoe we de druk kunnen opvoeren en hoe we de woningbouw vanuit onze positie een impuls kunnen geven. De komende raadsvergadering zal er weer bij stil worden gestaan.

Zie de bijlage met de beantwoording van de vragen.

Wordt vervolgd!

Fractie Bladel Transparant

 

 

NIEUWS

Politiek saai? Niet na het volgen van de gratis cursus Politiek Actief!

april 10, 2024

Winnen wordt bepaald door de juiste verhouding van scoren en kansen missen.

april 2, 2024

Gemeenteraad Bladel akkoord met nieuwe inrichting Sportpark De Smagtenbocht in Bladel

maart 22, 2024

Jaarlijkse update Woningbouwprogramma gemeente Bladel 2024-2033

maart 15, 2024