Gemeente Bladel versterkt arbeidsmarkt via Regionaal Werkbedrijf en Huis naar Werk

Datum: 24 augustus 2023

In een positieve stap richting een beter ondersteunend ecosysteem voor werkgevers en inwoners heeft Gemeente Bladel een samenwerkingsovereenkomst met ‘Huis naar Werk’ ondertekend. Deze nieuwe samenwerking brengt Gemeente Bladel in een krachtige alliantie met 22 andere partners, met als doel een breed scala aan diensten te bieden om inwoners en werkgevers te helpen. Hetty van der Hamsvoort, wethouder van Gemeente Bladel, onderstreept het belang van deze stap: “Juist door onze krachten te bundelen kunnen we meer ondersteuning bieden.” Met deze samenwerking stapt Gemeente Bladel in een dynamische alliantie tussen het Regionaal Werkbedrijf en Huis naar Werk.

Het initiatief streeft ernaar om inwoners en werkgevers op een veelomvattende en efficiënte manier bij te staan. Dit alles wordt gecoördineerd vanuit één centraal punt onder de noemer ‘Huis naar Werk’. In een tijd waarin de arbeidsmarkt versplinterd is geraakt door een overvloed aan websites en instanties, is het van cruciaal belang om een omgeving van helderheid en samenwerking te creëren. Daar komt ‘Huis naar Werk’ om de hoek kijken, een innovatief initiatief dat de krachten van diverse organisaties bundelt. Deze samenwerking stelt iedereen in staat om met gemak hun weg te vinden bij vragen over werk, scholing en ontwikkeling.

Het unieke karakter van Huis naar Werk ligt in de laagdrempelige toegang die het biedt. Het is een centraal knooppunt waar zowel inwoners als ondernemers terechtkunnen met uiteenlopende vragen over werk, leren en groeien. Het gaat verder dan slechts een salaris; werk gaat over participatie, persoonlijke ontwikkeling en het aangaan van nieuwe contacten. Of je nu bezig bent met het vormgeven van je carrière of het ontdekken van verborgen talenten, Huis naar Werk staat paraat om te assisteren.

Het partnerschap met Huis naar Werk betekent voor Gemeente Bladel een uitgelezen kans om haar inwoners een bredere en diepere ondersteuning te bieden op het gebied van werk en persoonlijke groei. Voor werkgevers is dit platform eveneens een waardevolle bron voor het aanpakken van arbeidsmarktvraagstukken, variërend van het vinden van geschikt personeel tot het behouden van talentvolle medewerkers.Het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst markeert een nieuwe mijlpaal in de inzet van Gemeente Bladel om haar gemeenschap te versterken.

Wat heeft ‘Huis naar Werk’ te bieden?

  1. Werving en Selectie Expertise: Het initiatief biedt diepgaande kennis van werving en selectie, wat van onschatbare waarde is voor zowel werkgevers als werkzoekenden.
  2. Begeleiding naar Werk: ‘Huis naar Werk’ begeleidt mensen naar nieuwe carrièrekansen, waardoor werkzoekenden de juiste paden kunnen vinden.
  3. Scholingsvraagstukken: Voor wie op zoek is naar scholingsmogelijkheden, biedt ‘Huis naar Werk’ duidelijke antwoorden en richting.
  4. Ondersteuning voor Diverse Groepen: Werkzoekenden, schoolverlaters, ZZP’ers, HR-managers en ondernemers met personeel kunnen allemaal bij ‘Huis naar Werk’ terecht voor ondersteuning.

In de Brainport-regio, waarin Gemeente Bladel zich bevindt, is het volledige spectrum aan talenten essentieel om blijvende groei te waarborgen. ‘Huis naar Werk’ stelt individuen in staat om alle beschikbare informatie over kansrijke banen binnen verschillende sectoren te verkennen. En als zo’n baan om een opleiding of omscholing vraagt, is ook daarvoor de juiste begeleiding beschikbaar. Deze aanpak is niet alleen cruciaal voor persoonlijke ontwikkeling, maar ook voor de bredere economische groei van de regio.

Voor meer informatie over Huis naar Werk en hoe het een positieve impact kan hebben op jouw carrière of bedrijf, nodigen wij je uit om een bezoek te brengen aan de officiële website: www.huisnaarwerk.nl. Samen bouwen we aan een sterke en veerkrachtige gemeenschap waarin iedereen de mogelijkheid heeft om te groeien en te gedijen.

NIEUWS

Politiek saai? Niet na het volgen van de gratis cursus Politiek Actief!

april 10, 2024

Winnen wordt bepaald door de juiste verhouding van scoren en kansen missen.

april 2, 2024

Gemeenteraad Bladel akkoord met nieuwe inrichting Sportpark De Smagtenbocht in Bladel

maart 22, 2024

Jaarlijkse update Woningbouwprogramma gemeente Bladel 2024-2033

maart 15, 2024