Grondruil geeft groen licht voor Seniorenwoningen in Bladel

In een strategische zet ter bevordering van geschikte huisvesting voor senioren, hebben wethouder Fons D’Haens van de gemeente Bladel en Jessica Vogel, lid van de raad van bestuur van Stichting Oktober, op vrijdag 27 oktober twee belangrijke overeenkomsten voor grondruiling getekend. Deze overeenkomsten betreffen de ruil van diverse kleinere perceeldelen tussen de gemeente en Stichting Oktober, een stap die twee ambitieuze bouwprojecten voor de zorginstelling mogelijk maakt.

KdV architectuur

Nieuwe Woonmogelijkheden voor Senioren

Met de ondertekende overeenkomsten krijgt Stichting Oktober groen licht om op twee locaties in Bladel nieuwe woningen voor senioren te realiseren. Op de prominente hoek van de Europalaan en Houtsnip zijn plannen voor 12 grondgebonden levensloopbestendige bungalows, speciaal ontworpen met alle woonvoorzieningen op de begane grond om te voldoen aan de behoeften van hulpbehoevende senioren. Daarnaast zijn er aan de Boomklever 87 woonzorgappartementen gepland, met bestemmingsplannen die reeds vastliggen.

Ontwikkelingen Locatie Kempenland

De huidige locatie Kempenland, deel van Stichting Oktober en bekend om zijn ruimtelijke opzet, staat aan de vooravond van een complete metamorfose. De verouderde structuur zal plaatsmaken voor een modern complex, ontworpen door KdV architectuur, dat onderdak zal bieden aan 87 appartementen, inclusief dagbesteding en zorgkantoren. Dit complex is niet alleen een antwoord op de hedendaagse woonbehoefte maar ook een toonbeeld van toekomstgericht denken, met de mogelijkheid tot transformatie van specifieke zorgdelen naar reguliere 2-kamer zorgappartementen.

KdV architectuur

Duurzame Architectuur en Natuurintegratie

Het architectonisch ontwerp omvat twee delen: een met vier bouwlagen en een ander deel met zes, waarbij het hogere gedeelte een statement maakt langs de provinciale weg met een opvallende afgeschuinde vorm en zuidgerichte appartementen. De verbinding met de Floriaan wordt geaccentueerd door visuele en fysieke elementen die samensmelten met de binnentuin en het restaurant. De keuze voor natuurlijke materialen en groene accenten versterkt de verbinding met de omgeving en benadrukt de duurzame benadering van de nieuwbouw.

De gemeente Bladel en Stichting Oktober kijken uit naar de realisatie van deze projecten, die een waardevolle bijdrage zullen leveren aan de gemeenschap en de kwaliteit van leven van de senioren in Bladel aanzienlijk zullen verbeteren.

NIEUWS

Innovatieve Energiehub op Kempisch Bedrijvenpark: Een nieuwe aanpak voor duurzame energie

mei 8, 2024

Bladel fiets Challenge: fietsen voor Voedselbank Bladel, Vrienden van Kameraet en EigenWeijzer

mei 2, 2024

Toekomstplannen voor centrumlocaties Bladel: van gezondheidscentrum tot woonruimte

april 24, 2024

Samenwerking sleutel tot duurzaam succes op het Kempisch Bedrijven Park

april 17, 2024