Lancering van ‘De Vijf van Bladel’ markeert nieuw begin voor lokale ondernemerschap en toerisme

Op 20 februari 2024, in het MultiFunctionele Accommodatie (MFA) Hart van Hapert, werd een belangrijke stap gezet in de promotie van de gemeente Bladel als toeristische bestemming. ‘De Vijf van Bladel’, een innovatieve campagne ontworpen om het toeristische en recreatieve aanbod in de gemeente te verenigen en te versterken, werd officieel gelanceerd. Deze campagne is het resultaat van een unieke samenwerking tussen Visit Bladel, Centrummanagement Bladel, MKB Hapert, Horeca Bladel, en de gemeente Bladel zelf.

Een gezamenlijke inspanning

De lancering van ‘De Vijf van Bladel’ markeert het begin van een gezamenlijke inspanning van lokale ondernemers uit verschillende sectoren. Het doel is om een verbindende en coherente campagne te creëren die zowel toeristen als lokale bewoners aantrekt. De campagne legt de nadruk op het samenbrengen van de krachten van ondernemers in de toeristische branche en detailhandel, om zo een uniek en divers aanbod te presenteren dat de gemeente Bladel onderscheidt als een aantrekkelijke bestemming.

De rol van de gemeente

Wethouder Hetty van der Hamsvoort benadrukte de faciliterende en verbindende rol van de gemeente in dit project. Zij roept ondernemers op om zich aan te sluiten bij de campagne en deel uit te maken van dit ambitieuze initiatief. De gemeente Bladel ziet een grote waarde in het versterken van de lokale economie door het stimuleren van toerisme en recreatie.

Een divers aanbod

De campagne ‘De Vijf van Bladel’ richt zich op de promotie van de vijf kernen en het buitengebied van de gemeente, met een focus op shoppen, proeven, spelen, maken en beleven. Dit biedt een platform voor ondernemers om hun producten en diensten op een creatieve manier te presenteren en om bezoekers een breed scala aan activiteiten te bieden. Van fietsroutes en speurtochten tot culinaire genoegens, ‘De Vijf van Bladel’ omvat alle facetten van wat de gemeente te bieden heeft.

Toolkit voor Ondernemers

Tijdens de lancering kregen de aanwezige ondernemers een toolkit overhandigd, zodat ze direct aan de slag kunnen met het integreren van de campagne in hun eigen marketingstrategieën. De verwachting is dat tegen het toeristenseizoen van 2024, ‘De Vijf van Bladel’ zichtbaar zal zijn door de hele gemeente, waardoor een herkenbaar en aantrekkelijk beeld ontstaat voor bezoekers.

Toekomstvisie

Met ‘De Vijf van Bladel’ zet de gemeente een belangrijke stap voorwaarts in het aantrekken van toeristen, bezoekers en zelfs lokale inwoners om de diversiteit en rijkdom van Bladel te ontdekken. Dit initiatief belooft niet alleen de lokale economie een boost te geven, maar ook de gemeenschapszin te versterken door samenwerking en creativiteit te bevorderen. Het is een uitnodiging aan iedereen om deel uit te maken van een levendige en bloeiende gemeenschap die trots is op haar aanbod en haar gastvrijheid.

NIEUWS

Energie delen via ‘energiehub’ op het KBP om stroomtekort tegen te gaan

mei 30, 2024

Ontwikkelingen en open dag nieuw Gemeenschapscentrum in Bladel

mei 29, 2024

In gesprek met Jeroen Dijsselbloem: De Toekomst van de Brainportregio en Gemeente Bladel

mei 24, 2024

Een simpele boodschap

mei 21, 2024