Maurits van den Bosch voorgedragen

Maurits van den Bosch | Bladel Transparant

De gemeenteraad van Bladel draagt de heer Maurits van den Bosch (60) voor als nieuwe burgemeester van de gemeente Bladel. Dat maakte Toon van Dun, voorzitter van de vertrouwenscommissie, maandagavond 10 juli 2023 tijdens de bijzondere raadsvergadering bekend.

Maurits van den Bosch is 60 jaar oud, momenteel actief als raadslid/fractievoorzitter (CDA) in Maashorst en werkzaam als zelfstandig trainer op het gebied van hostmanship. Van den Bosch woont samen met zijn partner in Uden.

De vertrouwenscommissie omschrijftVan den Bosch als ‘Mensgericht, daadkrachtig en gedreven’. ‘Een enthousiasmerend leider met een strategische blik die tegelijkertijd hartelijk, geïnteresseerd en betrokken tussen de inwoners staat. Hij is iemand die het voortouw neemt in de uitdagingen waar Bladel voor staat en samenwerking bevordert. Daarmee hebben we de beste burgemeester voor onze gemeente Bladel gevonden: een verbinder in de samenleving, aanjager in het gemeentehuis en ambassadeur in de regio’, aldus Van Dun.

De verwachting is dat Maurits van den Bosch in de raadsvergadering van 10 oktober 2023 kan worden geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Bladel.

Maurits van den Bosch | Bladel Transparant

Van profielschets tot aanbeveling

Op 8 maart jongstleden stelde de gemeenteraad de profielschets vast, waarin is opgenomen waaraan de nieuwe burgemeester van Bladel moet voldoen. Deze was mede op basis van input van inwoners tot stand gekomen. Daarna is de vacature voor burgemeester van Bladel opengesteld. In totaal solliciteerden 24 kandidaten naar de functie. Na de eerste selectie heeft de vertrouwenscommissie, in overleg met de commissaris van de Koning, gesprekken met een aantal kandidaten gevoerd. Ook een assessment was onderdeel van de procedure. Uiteindelijk heeft de vertrouwenscommissie een voorstel aan de raad voorbereid en heeft de raad besloten om Van den Bosch aan te bevelen.

Van aanbeveling tot installatie

De aanbeveling van de gemeenteraad gaat naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De minister doet een voordracht aan Zijne Majesteit de Koning, die de burgemeester benoemt. Na benoeming vindt de beëdiging plaats van de burgemeester door de commissaris van de Koning in de installatievergadering van de gemeenteraad. Naar verwachting is dat op 10 oktober 2023. Vanaf dan is de nieuwe burgemeester officieel in functie en eindigt het waarnemend burgemeesterschap van de heer Willibrord van Beek.

NIEUWS

Innovatieve Energiehub op Kempisch Bedrijvenpark: Een nieuwe aanpak voor duurzame energie

mei 8, 2024

Bladel fiets Challenge: fietsen voor Voedselbank Bladel, Vrienden van Kameraet en EigenWeijzer

mei 2, 2024

Toekomstplannen voor centrumlocaties Bladel: van gezondheidscentrum tot woonruimte

april 24, 2024

Samenwerking sleutel tot duurzaam succes op het Kempisch Bedrijven Park

april 17, 2024