Mooie ontwikkelingen op het sportpark van de Egyptische Poort

Zes jaar geleden begon de gemeenteraad volledig opnieuw met bespreken welke ontwikkelingen wenselijk zouden zijn op de Egyptische poort. Steeds werden er kleine stappen gezet. Maar nu ligt er eindelijk het eerste grote deelproject ter besluitvorming voor aan de gemeenteraad. Daarom neem ik jullie graag mee in de laatste ontwikkelingen van de Egyptische Poort in Bladel.

Nieuwe indeling sportpark met ruimte voor nieuwe sportfaciliteiten

In juli 2022 presenteerde het college van B&W de verschillende deelprojecten binnen de Egyptische Poort. De gemeenteraad heeft destijds beslist welke deelprojecten verdere uitgewerkt dienen te worden en welke geschrapt konden worden. Een belangrijke die wel uitgewerkt diende te worden was de herinrichting van het sportpark. De gemeenteraad vond de plannen toen te ambitieus. Daardoor is het college het afgelopen anderhalf jaar opnieuw met verenigingen in gesprek gegaan. Het resultaat hiervan ligt nu voor ons. En wat mij betreft is dit een erg mooi en haalbaar plan.

Zo worden onder andere de velden van VV Bladella deels verlegd, maar behouden ze twee kunstgrasvelden en vrij liggend hoofdveld. De tennisvereniging behoudt zijn acht tennisbanen maar krijgt daarnaast ruimte voor zes padelbanen. De korfbalvereniging krijgt een kunstgrasveld en de handbalvereniging een nieuw buiten handbalveld. Daarnaast is er ook ruimte voor nieuwe initiatieven. Zo worden er Beachvolleybalvelden aangelegd voor de volleybalvereniging en komen er ook buitenschietbanen voor Handboogvereniging ONA. Tevens krijgen zij samen met het Sint-Joris gilde een nieuw clubgebouw aan de andere kant van de weg.

Nieuwe gezamenlijke kantine met uitzicht over het sportpark

Naast de bovengenoemde vernieuwingen is er nog een belangrijke ontwikkeling. Het is al langer bekend dat de korfbal- en de handbalvereniging kampen meternstig verouderde accommodaties. Binnen het huidige plan dat nu voorligt krijgen zij samen met de volleybalvereniging een nieuwe gezamenlijke accommodatie in het verlengde van de kleedlokalen van VV Bladella. Daarnaast is een gezamelijke kantine een grote wens van de verenigingen. Daardoor is in het huidige plan een nieuwe kantine, bovenop de nieuwe kleedlokalen, met een terras aan beide uiteinden opgenomen. Vanuit de kantine en het terras kijk je over het vernieuwde sportpark en kan je sport bekijken onder het genot van een biertje of een ander lekker drankje. Ik ben ervan overtuigd dat dit ervoor zorgt dat er meer reuring zal ontstaan op het sportpark. Al met al zeer goede ontwikkelingen als je het mij vraagt.

Hoe staat het met het binnenzwembad en de zwemvijver?

Bladel Transparant maakt zich nog altijd hard voor de realisatie van een nieuw binnenzwembad en een zwemvijver. Eerder heeft de gemeenteraad al het besluit genomen om 18 miljoen euro ter beschikking te stellen voor een nieuw multifunctioneel binnenzwembad. Daarbij zijn ook een lokale fysio, sportschool, horeca en kinderopvang betrokken. Op dit moment zijn de betrokkenen druk aan het rekenen en tekenen om het nieuwe zwembad vorm te geven. Naar verwachting komt het plan eind dit jaar ter besluitvorming naar de gemeenteraad.

Wat betreft de zwemvijver lopen er dit jaar onderzoeken naar  hoe het waterniveau, de waterbalans en hoe de kwaliteit van het zwemwater gewaarborgd kan worden. Zodra deze onderzoeken afgerond zijn, zal er een besluit gevraagd gaan worden aan de gemeenteraad. Na een positief raadsbesluit kan de vergunning aangevraagd worden bij de provincie. Wat dat betreft moeten we nog even geduld hebben, echter zal ik mij 100% in blijven zetten om dit te realiseren.

Ik zal jullie in de toekomst op de hoogte blijven houden wat betreft nieuwe ontwikkelingen. Mocht je in de tussentijd vragen of opmerkingen hebben dan kun je altijd bij mij terecht.

Niek Panjoel Raadslid namens Bladel Transparant

NIEUWS

Energie delen via ‘energiehub’ op het KBP om stroomtekort tegen te gaan

mei 30, 2024

Ontwikkelingen en open dag nieuw Gemeenschapscentrum in Bladel

mei 29, 2024

In gesprek met Jeroen Dijsselbloem: De Toekomst van de Brainportregio en Gemeente Bladel

mei 24, 2024

Een simpele boodschap

mei 21, 2024