Nieuwe Ambulancepost in Hapert

De gemeenteraad van Bladel heeft begin deze maand een belangrijke stap gezet richting de realisatie van een nieuwe ambulancepost in Hapert. Met de goedkeuring van voorstel zijn de financiële middelen vrijgemaakt om het perceel op het Kempisch Bedrijvenpark (KBP) bouwrijp te maken, waar de ambulancepost gebouwd moet worden.

Strategische aankoop van kavels

Op 21 september 2023 stemde de gemeenteraad in met de strategische aankoop van twee kavels op het KBP, gelegen achter de Subway. Het doel is om hier maatschappelijke voorzieningen te vestigen, met de ambulancepost voor de GGD als meest urgente project. De huidige locatie van de GGD in Eersel heeft een aflopend huurcontract in 2024, en met de verhuurder is afgesproken dat zij tijdelijk nog een jaar kunnen doorhuren.

Versneld proces en overeenstemming

Het proces voor de ambulancepost is in een stroomversnelling gekomen. Afgelopen week is overeenstemming bereikt met de GGD over het definitieve ontwerp van de ambulancepost en de civieltechnische inrichting voor het bouwrijp maken van het perceel. Wethouder Hetty van der Hamsvoort verklaarde: “Het is fantastisch om te zien hoe snel dit project nu vordert. Door de flexibiliteit van de aannemer kunnen we direct na de bouwvakantie beginnen met het bouwrijp maken van het perceel, wat cruciaal is om onze planning te halen.”

De gemeente Bladel zal eigenaar worden van het pand, en de GGD gaat een 40-jarige huurovereenkomst met de gemeente aan. De benodigde afspraken zullen in een samenwerkingsovereenkomst en huurovereenkomst worden vastgelegd. Het bouwrijp maken van het perceel zal pas beginnen nadat deze overeenkomsten zijn getekend.

Planning en toekomstige voorzieningen

Het bouwrijp maken is gepland om eind dit jaar te starten, zodat de realisatie van de ambulancepost in juli 2025 voltooid kan worden, conform de planning in samenspraak met de GGD. Het bouwrijp maken voorziet ook in de toekomstige aansluiting van andere voorzieningen in fase 2 van het project.

Wethouder Van der Hamsvoort benadrukte het belang van deze nieuwe voorziening: “De toekomstige ambulancepost op het KBP is een cruciale toevoeging aan de regionale ambulancevoorziening. Het samenspel met alle ambulanceposten in de regio zorgt ervoor dat we de noodzakelijke rijtijden kunnen realiseren. In noodsituaties waarbij elke minuut of zelfs seconde telt, kan dit levens redden van de bewoners van onze gemeente.”

Met de goedkeuring van de gemeenteraad en de voortvarende aanpak lijkt de komst van de nieuwe ambulancepost in Hapert een stap dichterbij. Dit project toont de vastberadenheid van de gemeente Bladel om te investeren in vitale voorzieningen die de veiligheid en gezondheid van haar inwoners waarborgen.

NIEUWS

Raadsupdate Woningbouwproject De Groene Akkers: 135 nieuwe woningen

augustus 30, 2024

Nieuwe Ambulancepost in Hapert

juli 18, 2024

Energie delen via ‘energiehub’ op het KBP om stroomtekort tegen te gaan

mei 30, 2024

Ontwikkelingen en open dag nieuw Gemeenschapscentrum in Bladel

mei 29, 2024