Ontwikkelingen en open dag nieuw Gemeenschapscentrum in Bladel

Op de Markt in Bladel wordt hard gewerkt aan het nieuwe gemeenschapscentrum. Achter de bouwhekken verschijnt iedere dag een stukje meer van het nieuwe gebouw. Dit centrum wordt een plek van én voor de inwoners van gemeente Bladel. Wethouder Davy Jansen en Thijs Vrijsen, bestuurslid van het gemeenschapscentrum, geven informatie over de laatste ontwikkelingen.

Nieuwe ontmoetingsplek voor alle Inwoners

“In het nieuwe gemeenschapscentrum staan persoonlijke ontwikkeling en elkaar ontmoeten centraal. Het wordt een inspirerende, multifunctionele plek waar ruimte is om jezelf te ontplooien en samen te ontspannen,” vertelt Thijs.

Davy vult aan: “Het wordt een centrale plek van én voor de inwoners van 0 tot 110 jaar oud. Zo komt er een geweldige jeugdruimte en kunnen ZZP’ers hier werken in de Grand Lounge. Ouders kunnen overdag met hun kinderen naar de bibliotheek en ’s avonds met vrienden naar een theatervoorstelling of concert in één van de grote zalen. Ook voor senioren is er volop ruimte voor activiteiten en natuurlijk zijn toeristen en mensen van buiten Bladel van harte welkom.”

Een mooie transparante ruimte

“Veel mensen praten over ‘een verhuizing van Den Herd’, maar het is veel meer dan dat,” vertelt Thijs. “Zo zijn ook de bibliotheek en Visit Bladel straks te vinden in dit transparante gebouw. Iedereen is hier welkom om binnen te lopen voor een kop koffie, om te werken, vergaderen, leren of te genieten van een voorstelling. En nog veel meer, kortom jij geeft invulling!”

Open Dag | Zaterdag 8 juni 2024

Davy heeft al een kijkje mogen nemen op de bouw: “Het is heel mooi om te zien hoe deze grote, transparante ruimte steeds meer vorm krijgt. We nodigen alle inwoners van harte uit om dit zelf te komen bewonderen op zaterdag 8 juni. In het kader van ‘De Dag van de Bouw’ openen we dan onze deuren. Van 10.00 uur tot 15.00 uur kun je binnenlopen en de eerste contouren van het nieuwe gemeenschapscentrum zien.”

Ook Op de Hoogte Blijven?

Ben jij ook nieuwsgierig naar de ontwikkelingen van het nieuwe gemeenschapscentrum? Volg de updates op de sociale mediakanalen en websites van Den Herd en gemeente Bladel en in de PC55. Wil jij op de hoogte gehouden worden via de nieuwsbrief? Stuur een mail naar info@denherd.nl.

Dag van de Bouw: 8 juni

Moeskops’ Bouwbedrijf BV en de gemeente Bladel stellen hun bouwplaats open voor publiek tijdens de Dag van de Bouw. In overleg met de gemeente Bladel openen wij de bouwplaats van het nieuwe gemeenschapscentrum aan de Markt 6 in Bladel. U bent van harte welkom op zaterdag 8 juni van 10:00 uur tot 15:00 uur. De toegang is uiteraard gratis.

Project Gemeenschapscentrum Bladel

In opdracht van Gemeente Bladel realiseert Moeskops’ Bouwbedrijf de renovatie, transformatie en uitbreiding van een nieuwe gemeenschapsaccommodatie voor de kern van Bladel. De renovatie van de voormalige Rabobank en de uitbreiding biedt straks ruimte aan onder andere de bibliotheek, Visit Bladel, een theaterzaal, vergaderzalen en multifunctionele ruimtes voor lokale verenigingen en activiteiten voor jong en oud zoals muziek maken en schilderen.

Moderne Technologieën

Tijdens de Dag van de Bouw kunt u niet alleen zien hoe ver de bouw gevorderd is, maar krijgt u ook uitleg over hoe de bouw in z’n werk gaat. De modernste technologieën en technieken worden toegepast, naast het werk van vaklieden.

De Dag van de Bouw

De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland, de vereniging van bouw- en infrabedrijven in Nederland. Eén keer per jaar stellen aangesloten leden hun mooiste en meest bijzondere bouwplaatsen open, zodat het Nederlandse publiek met eigen ogen kan zien wat de bouw mogelijk maakt.

NIEUWS

Energie delen via ‘energiehub’ op het KBP om stroomtekort tegen te gaan

mei 30, 2024

Ontwikkelingen en open dag nieuw Gemeenschapscentrum in Bladel

mei 29, 2024

In gesprek met Jeroen Dijsselbloem: De Toekomst van de Brainportregio en Gemeente Bladel

mei 24, 2024

Een simpele boodschap

mei 21, 2024