Samenwerking sleutel tot duurzaam succes op het Kempisch Bedrijven Park

In het Kempisch Bedrijven Park (KBP) in gemeente Bladel hebben bedrijven een unieke oplossing gevonden voor de uitdagingen die zij ondervonden met het overbelaste elektriciteitsnet. Deze ontwikkelingen zijn in detail beschreven in het artikel van Rabo&Co, waaruit blijkt hoe krachtig samenwerking kan zijn voor het bereiken van duurzame doelstellingen.

Netwerkproblemen als katalysator voor innovatie

De bedrijven op het KBP, geconfronteerd met een vol elektriciteitsnet, konden hun overtollige stroom niet terugleveren. Dit probleem, zo benadrukt Marco van Geel, directeur van VGI Groep en voorzitter van parkmanagement KBP, was de aanleiding voor de bedrijven om de koppen bij elkaar te steken. “De netcapaciteit was een grote beperking voor ons,” vertelt Marco in het Rabo&Co artikel. “We moesten wel samenwerken om een oplossing te vinden.”

Gezamenlijke aanpak voor energiebeheer

De samenwerking heeft geleid tot de oprichting van een energiehub, waarbij het bestaande elektriciteitsnet van Enexis optimaal wordt benut. Dit initiatief, ondersteund door Firan en uitgelicht in het Rabo&Co artikel, illustreert hoe de bedrijven door samen te werken efficiënter gebruik maken van beschikbare middelen en technologieën om hun energiebeheer te optimaliseren.

Rol van Rabobank in het faciliteren van duurzame groei

De Rabobank speelt een cruciale rol in de financiering en ondersteuning van deze duurzame initiatieven. “Als bank zetten we ons in om de klimaatdoelstellingen te realiseren,” verklaart Johan van de Louw, directeur van de coöperatieve Rabobank, in het artikel. “We helpen onze klanten graag verder met het verduurzamen van hun bedrijfsvoering.”

Toekomstvisie en uitbreiding

De ambitie van de betrokken bedrijven is groot. Zoals besproken in het Rabo&Co artikel, overwegen zij de implementatie van gedeelde zonnepanelen en accu-opslag om nog efficiënter om te gaan met energie. Arnold van Triest van VDL benadrukt: “We beginnen klein met VDL en VGI, maar plan is om dit snel op te schalen en meer bedrijven op het park aan te sluiten.”

De ervaringen en successen van het KBP, zoals gedetailleerd beschreven in het Rabo&Co artikel, dienen als inspiratie voor andere bedrijventerreinen in Nederland. Dit toont aan dat samenwerken niet alleen de sleutel is tot het oplossen van onmiddellijke problemen, maar ook een strategie biedt voor duurzame bedrijfsontwikkeling en gemeenschappelijke vooruitgang.

Ga naar het artikel van Rabobank

NIEUWS

Innovatieve Energiehub op Kempisch Bedrijvenpark: Een nieuwe aanpak voor duurzame energie

mei 8, 2024

Bladel fiets Challenge: fietsen voor Voedselbank Bladel, Vrienden van Kameraet en EigenWeijzer

mei 2, 2024

Toekomstplannen voor centrumlocaties Bladel: van gezondheidscentrum tot woonruimte

april 24, 2024

Samenwerking sleutel tot duurzaam succes op het Kempisch Bedrijven Park

april 17, 2024