Bladel (Transparant) geeft Kempen FM een tweede kans

Waar de gemeenteraden van Reusel en Eersel het niet aandurfden een keuze te maken tussen Stichting Streekomroep De Kempen (Kempen FM) of Stichting Kempen in Beeld heeft de gemeenteraad van Bladel dit tijdens de gemeenteraadsvergadering van 20 juni jl. dit wel gedaan. Vrijwel unaniem (alleen GroenLinks stemde tegen) werd het voorstel van Bladel Transparant aangenomen om het Commissariaat voor de Media te adviseren Stichting
Streekomroep De Kempen de licentie voor de komende vijf jaar te gunnen. Op basis waarvan is dit advies uitgebracht?

De gemeenteraden van Reusel, Eersel en Bladel moesten zich over twee belangrijke vragen buigen:

– welke stichting voldoet aan de vereisten van het Programma Beleidsbepalend Orgaan ( PBO)? Het PBO is het orgaan dat bestaat uit acht maatschappelijke stromingen die wettelijk zijn genoemd en vertegenwoordigd moeten zijn. Te denken valt hierbij aan sport, cultuur, onderwijs en educatie.
– Als beide stichting voldoen welke van de twee heeft dan de voorkeur voorzien van een onderbouwing.

Na onderzoek is gebleken dat beide stichtingen voldoen aan de gestelde eisen. Welke heeft dan de voorkeur? Bladel Transparant heeft een afweging gemaakt op basis van een analyse van de voor- en nadelen van beide stichtingen. Stichting Streekomroep De Kempen heeft veel ervaring, een grote groep luisteraars en vrijwilligers die zich inzetten. Stichting Kempen in Beeld heeft dit (nog) niet naar eigen zeggen. Er zijn onvoldoende middelen (alleen potentiële sponsoren), er is geen apparatuur (alleen op het oog), geen dj’s (alleen toezeggingen), geen ervaring, geen zendmast en nog geen verginning om er een neer te zetten.

Voor Bladel Transparant te veel onzekerheid voor de toekomst om Stichting Kempen in Beeld de licentie al te gunnen. Bladel Transparant adviseert hen dan ook om bijvoorbeeld via internetradio of in een ander zendgebied (zoals Bergeijk) ervaring op te gaan doen de komende jaren, zodat over vijf jaar opnieuw bekeken kan worden wie de licentie verleend wordt. Bladel Transparant laat het ‘Veronica schip’ niet zinken en geeft ‘ Radio 538’ de kans zich verder te ontwikkelen.

Het Commissariaat van de Media neemt het advies van de gemeente Bladel mee en zal op basis hiervan zelf een beslissing nemen. Bladel Transparant is trots dat bijna de gehele gemeenteraad van Bladel ons voorstel heeft gesteund en wel een keuze durfde te maken!

Namens de fractie,

Davy Jansen
Natasja van Deursen-van Dam
Rob van Deursen

 

BT groep

NIEUWS

Energie delen via ‘energiehub’ op het KBP om stroomtekort tegen te gaan

mei 30, 2024

Ontwikkelingen en open dag nieuw Gemeenschapscentrum in Bladel

mei 29, 2024

In gesprek met Jeroen Dijsselbloem: De Toekomst van de Brainportregio en Gemeente Bladel

mei 24, 2024

Een simpele boodschap

mei 21, 2024