Hoogste punt sporthal Bladel bereikt

Op 10 maart 2014 is met een ludieke handeling door wethouder Zumker van de gemeente Bladel en rector Bosch van het Pius X-College het bereiken van het hoogste punt gemarkeerd van de nieuwe sporthal en sportzaal aan de Lange Trekken in Bladel.

140310 hoogste punt sporthal (2)

Door het zachte winterweer ligt de bouw prima op schema. Het is de bedoeling dat de accommodatie op 1 augustus wordt opgeleverd. Met ingang van het nieuwe schooljaar en nieuwe binnensportseizoen kan dus van deze prachtige voorzieningen gebruik worden gemaakt.

De gemeente Bladel bekostigt de nieuwe sporthal en het Pius X-College neemt de nieuwe sportzaal voor haar rekening. Na realisering vormen deze voorzieningen één functioneel geheel. Daarom hebben de school en de gemeente het project gezamenlijk aanbesteed. Aannemersbedrijf J.A. van Gisbergen BV uit Hooge Mierde kreeg de opdracht. Het ontwerp is van GeWOON architecten uit Bladel. Eind 2013 is de bouw gestart.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEen nieuwe voorziening, een nieuwe start, daar hoort ook een nieuwe naam bij. Uit de vele inzendingen die binnenkwamen op de oproep een naam te bedenken, werd uiteindelijk gekozen voor de naam X-sport (spreek uit ‘ik sport’). Een originele naam, die bovendien de nauwe relatie met het Pius X-College goed weergeeft. Het sportcafé in de nieuwe sporthal wordt geëxploiteerd door de broers Jan en Thijs Daniëls, die in Bladel ook café D’n Bel runnen.

140310 hoogste punt sporthal (7)

NIEUWS

Innovatieve Energiehub op Kempisch Bedrijvenpark: Een nieuwe aanpak voor duurzame energie

mei 8, 2024

Bladel fiets Challenge: fietsen voor Voedselbank Bladel, Vrienden van Kameraet en EigenWeijzer

mei 2, 2024

Toekomstplannen voor centrumlocaties Bladel: van gezondheidscentrum tot woonruimte

april 24, 2024

Samenwerking sleutel tot duurzaam succes op het Kempisch Bedrijven Park

april 17, 2024