Vergroening en herinrichting Koolbogt te Bladel

In Bladel zijn we continu bezig met het verbeteren van onze leefomgeving. Een van de nieuwste projecten die we op de agenda hebben staan, is de herinrichting van de Koolbogt. In ons verkiezingsprogramma hebben de herinrichting van de Koolbogt als duidelijk vastgelegd. Dit project is niet alleen een opknapbeurt; het is een complete transformatie die de buurt aanzienlijk zal veranderen.

Het Project in het Kort

Bij de herinrichting van de Koolbogt nemen we alles onder handen, van de riolering tot het toevoegen van meer groen. Dit betekent dat we de hele ‘vloerbedekking’ van de omgeving vernieuwen. Het is een grootschalig project dat niet alleen de ondergrondse infrastructuur aanpakt, maar ook het straatbeeld aanzienlijk groener maakt.

Samenwerking met de Buurt

Wat dit project speciaal maakt, is de input van de bewoners van het plangebied. We hebben jullie meningen en suggesties verzameld tijdens presentaties in oktober 2023 en januari 2024. Deze feedback hebben we gebruikt om de definitieve ontwerpen te maken, die jullie nu kunnen bekijken.

Wat Verandert er?

We richten ons op het verbeteren van de toegankelijkheid en het comfort van de voetpaden, onder andere door het leggen van nieuwe betontegels. Tegelijkertijd pakken we het hergebruik van materialen aan, zoals de straatbakstenen die vrijkomen bij de werkzaamheden. Ook gaan er een paar bomen weg, maar daar komen er meer voor terug. En de parkeerplaatsen? Die worden groen, zodat regenwater beter weg kan lopen.

Aanpak van Wateroverlast

Met de klimaatverandering in gedachten nemen we maatregelen om wateroverlast te beperken. Dit doen we door water van de parkeerplaatsen en uit de grasvelden beter te laten infiltreren. Ook vervangen we het oude rioolsysteem door een nieuw, gescheiden systeem voor regenwater en vuilwater.

Afkoppelen van Woningen

Een specifiek onderdeel van dit project is het afkoppelen van regenwater en vuilwater bij woningen. We willen zoveel mogelijk regenwater apart afvoeren naar het nieuwe riool. Dit kan betekenen dat we aanpassingen moeten doen aan de inrit of voortuin, maar dit gebeurt altijd in overleg.

We hopen dat iedereen de verbeteringen zal waarderen en bijdraagt aan een succesvol project. Samen werken we aan een mooiere en duurzamere Bladel.

NIEUWS

Innovatieve Energiehub op Kempisch Bedrijvenpark: Een nieuwe aanpak voor duurzame energie

mei 8, 2024

Bladel fiets Challenge: fietsen voor Voedselbank Bladel, Vrienden van Kameraet en EigenWeijzer

mei 2, 2024

Toekomstplannen voor centrumlocaties Bladel: van gezondheidscentrum tot woonruimte

april 24, 2024

Samenwerking sleutel tot duurzaam succes op het Kempisch Bedrijven Park

april 17, 2024