Ben van Hoof, 1974, Bladel

Samen aan de toekomst van Bladel blijven werken

Ben van HoofVanaf de oprichting van Bladel Transparant ben ik al actief lid en sinds 2007 neem ik deel in de commissie grondgebied. Eigenlijk ben ik per toeval in aanraking gekomen met Bladel Transparant toen de partij net was opgericht, op een moment waarop ik interesse begon te krijgen in het reilen en zeilen van onze gemeente. Ik ben geboren in Hapert en getogen in Bladel waar ik sinds 2001 samen met mijn broer een bedrijf heb. Als ondernemer krijg je te maken met heel veel regeltjes en de politiek kan ondernemers helpen door zaken sneller en eenvoudiger te regelen. Denk hierbij aan vergunningen en dergelijke. Het is, zoals bij alles, belangrijk om vooral duidelijkheid te krijgen waarbij nee ook een antwoord is. Ik vind het belangrijk dat de overheid (en dus ook de gemeentelijke overheid) de beslissingen die ze neemt, goed motiveert zodat de inwoners ook weten waarom bepaalde beslissingen genomen zijn of ze het er nu mee eens zijn of niet. De politiek moet alleen beloftes maken waarvan men denkt dat ze echt haalbaar zijn. Natuurlijk worden er vaak compromissen gesloten omdat men normaal met meerdere partijen in de coalitie zit, maar je moet de kiezer geen gouden bergen beloven terwijl je op voorhand al weet dat je het niet waar kunt maken. Dan is het beter eerlijk en reëel te zijn.

De gemeente moet op zoek gaan naar échte oplossingen en niet naar schijnoplossingen. Voor alles is er wel een oplossing te verzinnen maar dan moet je wel zorgen dat je ook met een oplossing komt die echt te verwezenlijken is.
De gemeente Bladel is een hele mooie gemeente en hopelijk kan ik als lid van Bladel Transparant er mede voor zorgen dat iedereen graag in deze gemeente woont, werkt, speelt, sport, leert en oud wil worden.
Daarom ben en blijf ik lid van Bladel Transparant en hoop ik dat mensen in ons blijven geloven zodat we samen aan de toekomst van Bladel kunnen blijven werken.

NIEUWS

Energie delen via ‘energiehub’ op het KBP om stroomtekort tegen te gaan

mei 30, 2024

Ontwikkelingen en open dag nieuw Gemeenschapscentrum in Bladel

mei 29, 2024

In gesprek met Jeroen Dijsselbloem: De Toekomst van de Brainportregio en Gemeente Bladel

mei 24, 2024

Een simpele boodschap

mei 21, 2024