Raadsupdate Woningbouwproject De Groene Akkers: 135 nieuwe woningen

De gemeenteraad is geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen rondom het woningbouwproject De Groene Akkers, voorheen bekend als De Biezen Zuid. Dit project, gelegen tussen de Groene Long/Zwartakkers, de Postelweg en het Sint-Janskruid, is een belangrijk initiatief voor onze gemeenschap. Het project biedt ruimte voor ongeveer 135 nieuwe woningen, variërend van sociale huurwoningen tot betaalbare koopwoningen voor starters, doorgroeiers en senioren.

Projectontwikkeling en gemeentelijke rol

Tot op heden heeft de gemeente Bladel een faciliterende rol gespeeld in de ontwikkeling van De Groene Akkers. Met de voorgenomen overname van de gronden van Woningstichting de Zaligheden (WSZ), zal de gemeente echter een meer sturende rol gaan spelen. Dit betekent dat de gemeente niet alleen de WSZ-gronden zal ontwikkelen, maar ook actief zal samenwerken met andere grondeigenaren in het gebied om een integrale gebiedsontwikkeling te realiseren.

Stedenbouwkundig plan en Woningbouwprogramma

Het stedenbouwkundig plan dat momenteel op tafel ligt, biedt ruimte voor verschillende woningtypen. Zo worden er 53 sociale huurwoningen gerealiseerd door WSZ, en in samenwerking met bouwbedrijf Van Gisbergen komen er 12 CPO light-woningen. Daarnaast is er ruimte voor twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en andere betaalbare woningen. Het plan houdt rekening met de wensen van zowel de grondeigenaren als de toekomstige bewoners.

Vooruitzichten en tijdpad

De gemeente en WSZ zijn overeengekomen dat de gemeente de gronden van WSZ zal overnemen. De koopovereenkomst zal binnenkort worden goedgekeurd en ondertekend. Vervolgens zal de grondexploitatie (Grex) aan de gemeenteraad worden voorgelegd, waarmee de financiële haalbaarheid van de gebiedsontwikkeling inzichtelijk wordt gemaakt.

Voordat de bouw daadwerkelijk van start kan gaan, moeten er nog diverse onderzoeken worden uitgevoerd, zoals bodem-, archeologische, en milieukundige onderzoeken. Hoewel de exacte startdatum van de bouw nog niet vaststaat, is het duidelijk dat WSZ zo snel mogelijk met de realisatie van de huurwoningen wil beginnen.

Communicatie en informatievoorziening

Op 3 september zal er een informatieavond worden gehouden voor omwonenden en grondeigenaren in het Cultureel Centrum De Herd te Bladel. Daarnaast zullen er regelmatig updates worden gepubliceerd in de vorm van nieuwsberichten om zowel de gemeenteraad als de inwoners op de hoogte te houden van de voortgang van het project.

Wij kijken uit naar de verdere ontwikkeling van De Groene Akkers en houden u graag op de hoogte van de vorderingen.

NIEUWS

Raadsupdate Woningbouwproject De Groene Akkers: 135 nieuwe woningen

augustus 30, 2024

Nieuwe Ambulancepost in Hapert

juli 18, 2024

Energie delen via ‘energiehub’ op het KBP om stroomtekort tegen te gaan

mei 30, 2024

Ontwikkelingen en open dag nieuw Gemeenschapscentrum in Bladel

mei 29, 2024